Team

Als dynamisch team staan wij steeds klaar voor onze patiënten om hen met de beste en meest professionele zorgen te begeleiden.

Dit doen we samen met onze collega's van andere specialisaties zoals de diensten gastro-enterologie, pneumologie en cardiologie.

Dr Deferm 2021 04

Dr. Nathalie Deferm, chirurg

Dr. Nathalie Deferm studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2012 promoveerde zij met grote onderscheiding tot arts. Daarna specialiseerde dr. Deferm zich verder in de Algemene en Abdominale heelkunde via het Universitair Ziekenhuis Leuven. Zij was assistent in het Noorderhart ziekenhuis (Pelt), Jessa ziekenhuis (Hasselt), Zuyderland Medisch Centrum te Nederland en het Universitaire ziekenhuis Leuven.

Het laatste 1.5 jaar van haar opleiding specialiseerde zij zich in de bariatrische heelkunde bij Prof. Dr. Lannoo te UZ Leuven. Aansluitend hierop volgde ze nog een bijkomend klinisch en research fellowship in de bariatrische heelkunde aan het Universitaire ziekenhuis van Zürich, Zwitserland.

Dr. Deferm schoolt zich regelmatig bij om zo op de hoogte te blijven over de nieuwste ontwikkelingen binnen de obesitas en metabole chirurgie.

Zij is lid van de Belgian Section of Obesity and Metabolic Surgery (BeSOMS) en de International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders (IFSO). In 2019 mocht zij op het IFSO congres te Madrid haar onderzoeksresultaten uit het Universitair ziekenhuis Zürich presenteren.

Dr. Deferm zorgt samen met het hele team van het Obesitascentrum SFZ dat de patiënten de correcte begeleiding en behandeling krijgen die ze nodig hebben.

Dr DeGols 2021 01

Dr. Johan De Gols, chirurg

Dr. Johan De Gols promoveerde in 1991 met onderscheiding als arts aan de Rijksuniversiteit te Gent.
Nadien volgde hij de opleiding in de Algemene Heelkunde via de Rijksuniversiteit te Gent. Op 12 september 1997 werd hij erkend in de hoedanigheid van geneesheer specialist in de algemene en abdominale heelkunde.

Dr. De Gols verwierf een bijzondere bekwaming in de oncologische heelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven bij Prof. Dr. I. De Wever.

Dr. De Gols is geassocieerd met dr. Deferm en zorgt samen met haar voor heelkundige obesitaspatiënten in het Sint-Franciscusziekenhuis.

Laure Volders

Mevr. Laure Volders, obesitascoördinatrice

Laure Volders behaalde haar diploma bachelor in verpleegkundige in 2012 aan het KHLeuven met als afstudeer richting algemeen verpleegkunde.

In 2014 behaalde ze haar postgraduaat als diabetes educator aan de KHLim te Hasselt.

Sinds 2012 is ze werkzaam geweest in de verschillende facetten van verpleegkundige, zowel eerstelijnszorg als de tweedelijnszorg. Sinds 2017 is ze werkzaam binnen SFZ Heusden-Zolder, waaronder ze in 2020 starten binnen diabetes conventie van SFZ Heusden-Zolder.

Dit combineert ze sinds half 2022 met de functie obesitas coördinator.

Als Obesitas Coördinator wilt ze ervoor zorgen dat er een vertrouwde omgeving gecreëerd wordt om samen aan de slag te gaan naar een gezonde levensstijl.

Dr Korosheva 2021 02

Dr. Galina Khorosheva, endocrinologe

Dr. Khorosheva volgde haar opleiding geneeskunde aan de universiteit te Moskou.

Daar werkte ze ook als endocrinologe in diverse medische settings. Binnen haar vakgebied heeft zij een bijzondere interesse in obesitas. Bovendien was haar PhD gewijd aan het metabool syndroom .

Na aankomst in België vond zij een nieuwe werkplek in het UZ Brussel en aansluitend in het Sint-Franciscusziekenhuis waar ze nu deel uitmaakt van het multidisciplinair team van het Obesitascentrum.

Lieve DeClerk 2021 03

Mevr. Lieve De Clerck, psychologe

Lieve De Clerck studeerde in 2002 af als klinisch psychologe. Hierna volgde zijn een bijkomende opleiding tot cognitieve gedragstherapeute alsook een verdere specialisatie in de acceptance en commitment therapie.

Sinds 2007 is ze werkzaam in het Sint-Franciscusziekenhuis op de dienst psychologie. Ze werkt momenteel voor de pijnkliniek, het diabetesteam en de obesitaskliniek. Hierbij is zij verantwoordelijk voor de screenings, intakes en ook begeleiding van patiënten.

Kelly Rochus 2021 01

Mevr. Kelly Rochus, diëtiste

Kelly Rochus behaalde haar bachelor diploma in voedings- en dieetkunde aan de Thomas More Hogeschool te Geel in 2014. Direct na haar opleiding kon ze al tewerkgesteld worden in het Sint-Franciscusziekenhuis als diëtiste. Hier werkt ze als algemeen diëtiste waarbij ze instaat voor het begeleiden van opgenomen patiënten in hun dieetvoorschriften. Ondertussen behaalde ze ook een postgraduaat diabeteseducator.

Sinds augustus 2020 maakt Kelly deel uit van het obesitasteam. Hier begeleidt ze als diëtiste de patiënten in hun volledige proces. Van intakegesprek tot uitgebreide opvolging en heropbouw van een gezonde voeding na een eventuele operatie. Tevens staat zij de patiënten ook bij die geen operatie wensen maar een conservatief traject volgen onder dieet- en bewegingsbegeleiding.

Patiënten ondersteunen en begeleiden in hun zoektocht naar een gezond leven is haar streefdoel. Ze streeft ernaar om voor patiënten een voedingspatroon te vinden dat haalbaar en realistisch is. Afstappen van het "extreme" diëten, wat uiteindelijk voor een jojo-effect zorgt en bouwen naar een levensstijl die haalbaar is op lange termijn.

Eveline Vranken 2021 02

Mevr. Evelien Vranken, diëtiste

Evelien Vranken behaalde haar diploma voeding en dieet aan de KH Leuven in 2009. Ze werkte eerst 8 jaar in het ziekenhuis Maas en Kempen als diëtiste op verschillende afdelingen.

Sinds 2018 is ze werkzaam in het Sint-Franciscusziekenhuis als diëtiste in het diabetesteam en het obesitasteam.

Ze voert hierbij samen met Kelly Rochus de ambulante consultaties uit die plaatsvinden voor en na de operatie, alsook bij een conservatieve opvolging.

Ellen Verjans 2021 02

Mevr. Ellen Verjans, kinesiste

Ellen Verjans behaalde haar diploma kinesitherapie aan de PXL Hasselt in 1999.

Ze werkte eerst 10 jaar in het Revalidatie & MS centrum Overpelt.

Sinds 2010 is ze werkzaam in het Sint-Franciscusziekenhuis op de dienst Revalidatie. Ze begeleidt ambulante patiënten, meer bepaald in de Nek- en Rugschool en de Obesitasrevalidatie.

Ze vindt het uitdagend om multidisciplinair te werken en patiënten te motiveren, zodat zij hun vooropgestelde behandeldoelen kunnen bereiken.

Shilly VanGelder 2021 01

Mevr. Shilly Van Gelder, kinesiste

Shilly Van Gelder werkt sinds 2017 als kinesitherapeute in het Sint-Franciscusziekenhuis. Ze studeerde aan de Universiteit van Hasselt en deed in het Sint-Franciscusziekenhuis ervaring op tijdens haar stage. Ondertussen heeft ze zich gespecialiseerd in obesitas- en cardiale revalidatie.

Als persoon staat ze positief in het leven en brengt dit enthousiasme over aan haar patiënten. Samen met jou stelt ze een individueel trainingsschema op om jouw persoonlijke doelstellingen te bereiken.

Mieke Timmers 2021 05

Mevr. Mieke Timmers, secretaresse Abdominale Heelkunde

Mevrouw Mieke Timmers is elke weekdag aanwezig op het secretariaat abdominale heelkunde. U kan bij haar terecht voor het inboeken van een afspraak bij elk teamlid van het Obesitascentrum SFZ. Tevens staat zij in nauw contact met alle teamleden en kan zij op deze manier dringende vragen direct overleggen met de aangewezen persoon.