3 weken na de ingreep en na goedkeuring van de chirurg mag de patiënt starten met sporten (revalidatieprogramma SFZ, fitness, zelfstandige kinesitherapeut, …).

Onder begeleiding van kinesitherapeuten kan de patiënt 2 keer per week in het ziekenhuis komen oefenen. In groepen van maximaal 6 patiënten wordt telkens één uur getraind. Het is bewezen dat revalidatie in groep aangenamer en makkelijker vol te houden is.

Het programma bestaat zowel uit duurtraining als krachttraining.

Krachttraining is nodig om tijdens het vermageringsproces het verlies aan spiermassa te beperken en duurtraining is noodzakelijk om de vetmassa te reduceren. De patiënten trainen op verschillende toestellen, zowel voor bovenste als onderste ledematen. Iedere patiënt krijgt een op maat gemaakt trainingsprogramma. Deze oefeningen worden verhoogd naargelang het inspanningsniveau en de hartslag van de patiënt.

Tijdens de revalidatie krijgt de patiënt tips om het activiteitenniveau ook thuis te verhogen en de revalidatie vol te houden.

De eigen bijdrage is afhankelijk van persoon tot persoon en afhankelijk van de wijze van verzekering. Het remgeld zal tussen 2.00 euro en 8.57 euro bedragen. Een eventuele extra tegemoetkoming via uw hospitalisatieverzekering kan bekomen worden, informeer u hierover bij uw verzekering.

Elke revalidatiesessie dient ingepland te worden in de agenda. Dit kan u bespreken met de kinesitherapeuten. Indien u om een bepaalde reden niet aanwezig kan zijn op uw afspraak, willen wij u vriendelijk vragen hen te verwittigen op het nummer: 011 71 55 63